Lastbilar och chaufförerna som kör dem

Lönekampen – del 2


skrivet den 07 feb av Admin, klockan:15:22
När jag tittar på den faktiska lönen som kvinnor har som kör lastbil så pekar den på en medellön på 21 851 kronor. Till dessa uppgifter står det att medelåldern är 32,6 år och att erfarenheten bakom dessa siffror är på lite mer än fyra år, eller 4,3 år för att vara exakt. I jämförelse har männen en medellön på 23 758 kronor – detta är alltså nästan tre tusen kronor mer än vad kvinnan tjänar –men samtidigt har mannen i fråga en erfarenhet som är större, nästan sju år, eller 6,7 år för att vara helt korrekt. Men dessa skillnader kan ju, utöver erfarenheten, även bero på att många chefer och mellanchefer är män, och som chef har man ju ganska bra lön (vill jag inbilla mig). För att få en lite mer rättvisade bild använde jag även den filtrera funktion som finns på sidan. Jag skrev in 30 år för båda kön, och tog samma längd på erfarenhet . Dessvärre så täckte uppgifterna samtliga fack, men jag kunde tyvärr inte hitta en medellön för kvinnor respektive för män, här har de klumpats ihop i en faktor. Däremot kom andra intressanta uppgifter fram som jag ska behandla i nästa inlägg.

Just nu värderat 3.0 av 20 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt