Lastbilar och chaufförerna som kör dem

Så mycket tjänar en lastbilsförare


skrivet den 04 feb av Admin, klockan:15:21
I dag tänkte jag diskutera och ta upp lönerna för en lastbilsförare. Jag har funnit statistik på sajten lönestatistik.se som är mycket intressant. Den visar på att medellönen för yrket ligger på 23 626 kronor, att medianlönen är på 22 880 kronor och att personen som ligger i detta intervall oftast är runt 32 år och har sex och ett halvt års erfarenhet. Sajten är mycket bra eftersom man även kan titta på uppgifter hur mycket kvinnor respektive män tjänar, vad högsta respektive lägsta lön ligger runt, och det finns dessutom en filtrera-flik, där man själv kan välja efter vilka parametrar som man vill titta på. Denna sistnämnda funktion testade jag direkt, då jag ville se om jag låg rätt lönemässigt. Jag knappade in min ålder, samt min totala erfarenhet hittills och valde även sektor och den utbildningsnivå som jag har läst på. Glädjande nog kunde jag se att jag låg två tusen kronor över medellönen för min ålderskategori, och det är ju givetvis bra. Man vill aldrig ligga lägre än snittet, men ibland blir det ju så tyvärr. Sedan beror det ju lite på vart man bor också, en sådan faktor är också en viktig del i lönesammanhang.

Just nu värderat 3.0 av 25 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt